VI MÖTS I UDDEVALLA

Uddevalla är staden i hjärtat av Bohuslän – en del av tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Liv, lust och läge gör Uddevalla till den idealiska platsen för ett lyckat möte.

Uddevalla kommuns vision är ”Liv, lust och läge ger livskvalitet”. Med ett nära och gott samarbete inom staden och med våra grannkommuner kan du känna dig trygg med att vi gör allt för att mötesdeltagarna skall känna av det goda värdskapet. Uddevalla är en gammal varvs- och industristad. Företag som Kampenhofs Bommullsspinneri och Väfveri, Uddevalla Tändsticksfabrik, Tigerfabriken och Resteröds Trikå har bidragit till utvecklingen mot dagens regioncentrum.

En annan viktig milstolpe i Uddevallas historia är grundandet av Uddevallavarvet 1946. Varvet levererade bland annat den största tankern i världen; TT Nanny. Idag är det främst handel, innovation, entreprenörskap och den maritima näringen som är Uddevallas styrkeområden. Uddevalla hamn är en av landets största styckegodshamnar och Torp köpcentrum är ett av landets största handelsområden.

Uddevalla har ett mycket stort antal företag inom de flesta näringsområden och flera med spetskompetens. Bortsett från Uddevalla kommun är Uddevalla sjukhus, Kynningsrud och IKEA de största arbetsgivarna. Energi- och klimatarbetet är högt prioriterat i Uddevalla kommun, som blev en Fairtrade City år 2010.

Enkla kommunikationer till nordens största städer, närheten till naturen på den svenska västkusten och ett generöst utbud av boende- och konferensanläggningar, gör Uddevalla till den självklara platsen för ditt möte. Välkommen hit!

Om Uddevalla

  • Drygt 56 000 invånare
  • 27 mil kust
  • Största privata arbetsgivarna: IKEA och Kynningsrud
  • Uddevalla har en av det största gymnasieskolorna i landet

hjärtat av Bohuslän