Aktiviteter

Här finns mycket att göra

Uddevalla erbjuder ett rikt kulturliv, utmanande aktiviteter och spännande utflyktsmål. Några av Uddevallas mest unika besöksmål är Gustafsberg-Sveriges äldsta badort, Bohusläns museum-ett av Sveriges mest välbesökta regionala museum i landet och de världsunika Skalbankarna, som bildades för över 10 000 år sedan, med Skalbanksmuseet.

Längs Bohuskusten finns dessutom ett av världens bästa paddlingsvatten. Testa att paddla kajak, åk med på en givande musselexpedition eller ta en tur med våra fina Skärgårdsbåtar. Vill ni ha mer fart finns det möjlighet att åka Gokart på fina banor. För er som är mer djurintresserade kan man besöka Moose af Anneröd och titta på älgar. Eller varför inte besöka Nordens Ark som ligger knappt 40 minuter utanför Uddevalla. Ett måste när man besöker Uddevalla är att gå Strandpromenaden, Uddevallas stolthet, och som 2009 utsågs till Sveriges vackraste väg av Vägverket.

Det här är bara ett axplock av det som finns att göra i Uddevalla. Läs mer på uddevalla.com eller kontakta oss, så hjälper vi er gärna med förslag på som passar just er.

Aktiviteter i Uddevalla
(öppnas i nytt fönster)

se och göra